Saturday, October 19, 2013

mandulkan kucing dengan harga rendah

 


 

assalamualaikum..

ni kucing kami. sekor nama ponyo, sekor lagi nama mina. ala, kucing2 kampung je. diorang ni boleh dikategorikan sebagai kucing hot kat area kampung ni. ponyo dah 2 kali bunting. mina pulak dah tunjuk tanda2 berminat dengan kucing jantan. sebab dah x larat nak handle anak2 kucing and x tahan nak jaga banyak sangat kucing, saya plan nak hantar untuk mandulkan diorang. check dengan vet tapi bapak mahal kos untuk neuter/spay kucing2 ni. paling rendah pun dalam rm150. kalau sekor rm150, 2 ekor x ke jadi rm300? merata2 gak la google untuk klinik2 kerajaan/klinik2 murah untuk mandulkan kucing ni. akhirnya terjumpa la klinik kembiri haiwan yang dekat area setapak. klinik ni ada usaha sama dengan SPCA. diorang sediakan perkhidmatan neuter/spay kucing dengan harga yang murah sebab diorang galakkan kita hantar kucing2 jalanan untuk mengelakkan diorang terus membiak dan terbiar. untuk kucing betina, rate dia bermula dengan harga rm80 dan untuk kucing jantan rate bermula dengan harga rm60 (kalau kucing x de masalah). jauh lebih murah dari klinik swasta kan? kat bawah ni ada alamat dan no telefon dia. untuk maklumat lanjut korang boleh visit website diorang kat sini k:  klinik kembiri DBKL. appoinment untuk ponyo dengan mina esok, so nanti saya update dekat sini servis dan perkhidmatan diorang.
DBKL-SPCA Klinik Kembiri
Pusat Kurungan Haiwan
Jabatan Kesihatan DBKL
Jalan Air Jerneh
Air Panas, Setapak
53200 Kuala Lumpur

Tel:
014-3228544

3 comments:

Anonymous said...

salam

saya nk tanya tmpat ni masih ade ke?

sya call tak dapat..

RasUL MeLakA said...

Sme laa sy call pon x dpt..

RasUL MeLakA said...

Sme laa sy call pon x dpt..